Κτήμα & Τοποθεσία παραγωγής:
Βουτιάνοι Λακωνίας-Σπάρτη
Έδρα & διάθεση προϊόντων:
Αθήνα
Ποικιλία:
Μονοποικιλιακό-Ελιές Καλαμών
Συγκομιδή:
Οκτώβριος
Τεχνολογία:
Άθερμη επεξεργασία με ψυχρή έκθλιψη
Χαρακτηριστικά:
Ωραίο άρωμα με έκταση και ένταση του φρουκτωδους.
Ήπιο πικρό και έντονη την πικάντικη επίγευση λόγω των υψηλών πολυφαινολων που περιέχει.
Συσκευασία:
Γυάλινα μπουκάλια: 250 ml, 500 ml, 750 ml,1 kg
Συντήρηση:
Να φυλάσσεται σε δροσερό και σκιερό μέρος.
Ιδανικά στο ψυγείο στους 10-12℃.
Το πολυβραβευμένο πολυφαινολικό EVOO (extra virgin olive oil) είναι ένα μονοποικιλιακό βιολογικό ελαιόλαδο από ελιές Καλαμών από το κτήμα μας, στους Βουτιάνους Λακωνίας.
Η συγκομιδή των ελιών ξεκινά και ολοκληρώνεται τον Οκτώμβιο.
Είναι η εποχή όπου οι ελιές είναι ακόμη άγουρες και πράσινες, έχουν τη μέγιστη συγκέντρωση σε πολυφαινόλες και αντιοξειδωτικά και προσφέρουν μια έντονη φρουτώδη
και πικάντικη γεύση.
Εντός 24 ωρών από τη συγκομιδή τους, πραγματοποιείται ψυχρή έκθλιψη σε θερμοκρασίες κάτω από 27 ° C, με στόχο ο χυμός της ελιάς να διατηρήσει τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του.
Το ελαιόλαδο αποθηκεύεται αρχικά σε ανοξείδωτες δεξαμενές για να πραγματοποιηθεί η φυσική καθίζηση.
Τέλος, συσκευάζεται από τους συνεργάτες μας σε ειδικά γυάλινα μπουκάλια πληρώντας τους κανόνες ISO 22000 (HACCP).