how to create a website for free
Mobirise
extravirginoliveoil

Σκοπός

Η επιχείρηση EVOLIA, με το μεράκι και την αγάπη όλων των μελών της και της επιστημονικής τους κατάρτισης σε θέματα βιολογικής καλλιέργειας και παραγωγής ανώτατου βιολογικού ελαιολάδου, καθώς και την επιστημονική τους κατάρτιση πάνω στη διατροφή και τη διαιτολογία και κυρίως τη μεσογειακή διατροφή, φιλοδοξεί να καταστήσει τα προϊόντα που παράγει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής διατροφής του κάθε ανθρώπου-καταναλωτή.

extravirginoliveoil

Καλλιέργεια

Η καλλιέργεια του ελαιώνα γίνεται με βιολογικές και μόνο μεθόδους. Με βάση την εδαφολογική ανάλυση συμβουλευόμαστε τόσο τον καθηγητή και συγγραφέα κ. Δαουτόπουλο για την βιολογική καλλιέργεια της ελιάς, όσο και έμπειρους γεωπόνους της περιοχής μας, για τις ανάγκες του εδάφους και των δέντρων καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, ακολουθώντας την αειφόρο διαδικασία και δείχνοντας τον απαιτούμενο σεβασμό στο περιβάλλον (αέρα-νερό-έδαφος-πουλιά-έντομα).

extravirginoliveoil

Εγκαταστάσεις

Διαθέτουμε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις που καλύπτουν τις ανάγκες για αποθήκευση των βρώσιμων ελιών «Καλαμών» μέχρι τη διάθεσή τους και σύμφωνα με τους Ευρωπαϊκούς κανονισμούς. Η αποθήκευση του ελαιολάδου γίνεται σε σκοτεινό χώρο με σταθερή θερμοκρασία (14 βαθμούς κελσίου) και υγρασία.

knowledge

Γνώσεις

Διαθέτουμε τον απαιτούμενο χρόνο  σε σεμινάρια και ομιλίες, τόσο στη Σπάρτη όσο και στην Αθήνα και στο εξωτερικό για την ενημέρωσή μας σε νέες μελέτες και έρευνες με θέμα την επίδραση του ελαιολάδου στην υγεία μας. Η παραγωγή άριστης ποιότητας ελαιολάδου και δη πλούσιου σε πολυφαινόλες (ελαιοκανθάλης-ελαιασίνης κτλ), συμβάλλει τα μέγιστα στην υγεία όλων, μικρών και μεγάλων. 

Mobirise

Βραβεύσεις

Στο βραχύ χρόνο της επαγγελματικής μας δραστηριότητας με σοβαρή δουλειά και την απαιτούμενη τεχνογνωσία, κατορθώσαμε τα τελευταία χρόνια να αποσπάσουμε πληθώρα βραβείων στα παγκοσμίας φήμης OLYMPIA HEALTH AND NUTRITION AWARDS.
Για το έτος 2021 λάβαμε το ασημένιο βραβείο, για το έτος 2020 το ΧΡΥΣΟ, για το έτος 2019 το ΑΣΗΜΕΝΙΟ και για τα έτη 2017 και 2018 το ΧΑΛΚΙΝΟ βραβείο.

Mobirise

Πιστοποιήσεις

Κάθε χρόνο τα προϊόντα μας πιστοποιούνται από εγκεκριμένα εργαστήρια για τις φαινόλες (Φαρμακευτική Σχολή Αθηνών), την καθαρότητα από φυτοφάρμακα (Green Biotech Hellas) και τους δείκτες Κ και τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά από την Multichrom.LAB.

Συνεργαζόμαστε με:

together

1

Με σύγχρονο δυφασικό ελαιουργείο της περιοχής Σπάρτης, όπου ακολουθείται η βιολογική επεξεργασία και μόνον. Εκεί υπό ψυχρή έκθλιψη και τηρώντας μικρούς χρόνους μάλαξης λαμβάνουμε το «Υγρό Χρυσάφι» όπως το αποκαλούσε ο Όμηρος.

2

Με αξιόπιστο προμηθευτή από όπου προμηθευόμαστε ειδικά ανοξείδωτα πιστοποιημένα δοχεία, στα οποία τοποθετείται απευθείας το ελαιόλαδο.

3

Με την εταιρεία Multichrom.LAB για τον έλεγχο των δεικτών Κ και των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών και με την εταιρεία Green Biotech Hellas για τον έλεγχο της καθαρότητας του ελαιολάδου από φυτοφάρμακα, μικροοργανισμούς, τοξίνες, πρόσθετα χημικά, γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς, αντιβιοτικά, ετερογενείς προσμίξεις και νοθεία.

4

Με καθηγητές και γεωπόνους των οποίων οι επιστημονικές συμβουλές, η πείρα, και η γνώση τόσων ετών έχουν συμβάλλει τα μέγιστα στο Άριστο αποτέλεσμα.

together

5

Με την εταιρεία Αγρόξ για τις αναλύσεις εδάφους και την παροχή βιολογικών σκευασμάτων.

6

Με την εταιρεία «ΟΛΥΜΠΟΣ ΑΕ» για την προμήθεια άριστου ζεόλιθου εδάφους και ψεκασμού και με την εταιρεία HUMOFERT για την προμήθεια νεότερων βιολογικών σκευασμάτων.

7

Με το πανεπιστήμιο Αθηνών- Φαρμακευτή σχολή και το τμήμα Φαρμακολογίας και Χημείας Φυσικών Προϊόντων για την ανάλυση του ελαιολάδου με σκοπό την πιστοποίηση ως προς τον αριθμό πολυφαινολών σε ποσοστιαία απόδοση τόσο του ελαιολάδου όσο και των βρώσιμων ελιών «Καλαμών».

evolia

Πολυφαινολικό

Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο

Evolia

Πολυφαινολικό Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο (EVOO)
με Ισχυρισμό Υγείας

evolia

Κτήμα & Τοποθεσία παραγωγής:
Βουτιάνοι Λακωνίας-Σπάρτη
Έδρα & διάθεση προϊόντων:
Αθήνα
Ποικιλία:
Μονοποικιλιακό-Ελιές Καλαμών
Συγκομιδή:
Οκτώβριος
Τεχνολογία:
Άθερμη επεξεργασία με ψυχρή έκθλιψη
Χαρακτηριστικά:
Ωραίο άρωμα με έκταση και ένταση του φρουκτωδους. 
Ήπιο πικρό και έντονη την πικάντικη επίγευση λόγω των υψηλών πολυφαινολων που περιέχει. 
Συσκευασία:
Γυάλινα μπουκάλια: 250 ml, 500 ml, 750 ml,1 kg
Συντήρηση:
Να φυλάσσεται σε δροσερό και σκιερό μέρος.
Ιδανικά στο ψυγείο στους 10-12℃.

Το πολυβραβευμένο πολυφαινολικό EVOO (extra virgin olive oil) είναι ένα μονοποικιλιακό βιολογικό ελαιόλαδο από ελιές Καλαμών από το κτήμα μας, στους Βουτιάνους Λακωνίας.
Η συγκομιδή των ελιών ξεκινά και ολοκληρώνεται τον Οκτώμβιο. 
Είναι η εποχή όπου οι ελιές είναι ακόμη άγουρες και πράσινες, έχουν τη μέγιστη συγκέντρωση σε πολυφαινόλες και αντιοξειδωτικά και προσφέρουν μια έντονη  φρουτώδη
και πικάντικη γεύση.
Εντός 24 ωρών από τη συγκομιδή τους, πραγματοποιείται ψυχρή έκθλιψη σε θερμοκρασίες κάτω από 27 ° C, με στόχο ο χυμός της ελιάς να διατηρήσει τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του.
Το ελαιόλαδο αποθηκεύεται αρχικά σε ανοξείδωτες δεξαμενές για να πραγματοποιηθεί η φυσική καθίζηση.
Τέλος, συσκευάζεται από τους συνεργάτες μας σε ειδικά γυάλινα μπουκάλια πληρώντας τους κανόνες ISO 22000 (HACCP).

Βραβεύσεις-Πιστοποιήσεις

Διεύθυνση 

Κτήμα & Τοποθεσία παραγωγής:
Βουτιάνοι Λακωνίας-Σπάρτη
Έδρα & διάθεση προϊόντων:
Αθήνα

Επικοινωνία

Email: euagkioni@gmail.com
Phone: 6944192316