Η Evolia είναι μια οικογενειακή ελληνική επιχείρηση που δραστηριοποιείται στο χώρο της βιολογικής καλλιέργειας της ελιάς στους οικογενειακούς ελαιώνες της περιοχής Βουτιάνοι Σπάρτης, Λακωνίας.
Σε μια μοναδική τοποθεσία, απέναντι από τον αγέρωχο Ταΰγετο, σε υψόμετρο 400 και πλέον μέτρων, με κλίμα ημιορεινό, σε μια ηλιόλουστη βουνοπλαγιά καλλιεργούνται εδώ και 60 έτη οι μοναδικές ποικιλίες ελιών: Κορωνέικη και Καλαμών.
Από αυτές τις ποικιλίες παράγουμε βραβευμένα ελαιόλαδα, με πιστοποίηση ισχυρισμού υγείας και ελιές ανώτατης ποιότητας και βιολογικής καλλιέργειας, όπως:
Είμαστε μια ελληνική οικογενειακή επιχείρηση που γνώμονα έχει να παράγει -Θεού θέλοντος και καιρού επιτρέποντος- ένα ανώτερο θρεπτικό και λειτουργικό προιόν προς όφελος του καταναλωτή.
Όλα τα προϊόντα μας είναι βιολογικής παραγωγής. Συμβουλευόμαστε τους καλύτερους γεωπόνους για μια καλλιέργεια φιλική προς το περιβάλλον και ασφαλή για τον καταναλωτή.
Το παραγόμενο EVOO ελαιόλαδο από το «κτήμα Ευαγγελία» ανήκει στην κατηγορία ελαιολάδων που προστατεύουν από την οξείδωση των λιπιδίων του αίματος σύμφωνα με τον κανονισμό 432/2012 της Ε.Ε.
Κτήμα & Τοποθεσία παραγωγής:
Βουτιάνοι Λακωνίας-Σπάρτη
Έδρα & διάθεση προϊόντων:
Αθήνα
Ποικιλία:
Μονοποικιλιακό-Ελιές Καλαμών
Συγκομιδή:
Οκτώβριος
Τεχνολογία:
Άθερμη επεξεργασία με ψυχρή έκθλιψη
Χαρακτηριστικά:
Ωραίο άρωμα με έκταση και ένταση του φρουκτωδους.
Ήπιο πικρό και έντονη την πικάντικη επίγευση λόγω των υψηλών πολυφαινολων που περιέχει.
Συσκευασία:
Γυάλινα μπουκάλια: 250 ml, 500 ml, 750 ml,1 kg
Συντήρηση:
Να φυλάσσεται σε δροσερό και σκιερό μέρος.
Ιδανικά στο ψυγείο στους 10-12℃.
Το πολυβραβευμένο πολυφαινολικό EVOO (extra virgin olive oil) είναι ένα μονοποικιλιακό βιολογικό ελαιόλαδο από ελιές Καλαμών από το κτήμα μας, στους Βουτιάνους Λακωνίας.
Η συγκομιδή των ελιών ξεκινά και ολοκληρώνεται τον Οκτώμβιο.
Είναι η εποχή όπου οι ελιές είναι ακόμη άγουρες και πράσινες, έχουν τη μέγιστη συγκέντρωση σε πολυφαινόλες και αντιοξειδωτικά και προσφέρουν μια έντονη φρουτώδη
και πικάντικη γεύση.
Εντός 24 ωρών από τη συγκομιδή τους, πραγματοποιείται ψυχρή έκθλιψη σε θερμοκρασίες κάτω από 27 ° C, με στόχο ο χυμός της ελιάς να διατηρήσει τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του.
Το ελαιόλαδο αποθηκεύεται αρχικά σε ανοξείδωτες δεξαμενές για να πραγματοποιηθεί η φυσική καθίζηση.
Τέλος, συσκευάζεται από τους συνεργάτες μας σε ειδικά γυάλινα μπουκάλια πληρώντας τους κανόνες ISO 22000 (HACCP).